Cursus ''Water Specifieke Therapie'' bij Biljoenbad in Velp

IMG 7028 300

De cursus is gericht op iedereen die zich bezighoudt met de technische, therapeutische of pedagogische begeleiding van mensen die een probleem hebben met het leren bewegen in het water.

Bewegen in water is prettig en heeft positieve effecten op de gezondheid voor veel mensen, maar het leren ontspannen te bewegen in water met een vloeiende coördinatie (incl het zwemmen) gaat niet altijd vanzelf. Dit kan zijn doordat er een beperking is door bijvoorbeeld een aandoening als halfzijdige verlamming of cerebrale parese. Maar er zijn ook volwassenen en kinderen die, op grond van een iets veranderde ontwikkeling of het gewone verouderingsproces, (lichte) problemen hebben met bewegen, waarnemen, begrijpen of de aandacht vasthouden. Deze mensen hebben meer tijd nodig om te leren bewegen in water èn iemand die hun probleem met het leren bewegen in water kan analyseren. Dat probleem heeft vaak te maken met een stoornis in de controle van het evenwicht. Water helpt èn maakt moeilijk: je bent je namelijk langzaam, maar ook heel wiebelig: ook wanneer je evenwicht verliest.

In WST-Halliwick is evenwicht het kernpunt en de leidraad bij het ontwikkelen van alle basisvaardigheden in het water. Daarom wordt dit concept wereldwijd veel gebruikt in de revalidatie en in instituten voor bijzonder zwemonderwijs. De elementen van dit therapeutisch concept zijn natuurlijk bij uitstek geschikt als basis voor elke leermethode: de systematische analyse is voor iedereen te gebruiken.

Wat kan je met deze cursus?

Na afronding van de cursus ben je in staat evenwichtsproblemen van klanten en patiënten te analyseren en voorstellen te doen voor het bijbehorende leertraject. Met WST- Halliwick kun je in de praktijk direct aan de slag en heb je snel resultaat. In deze training staat de praktijk centraal. Er worden praktijkvoorbeelden besproken die direct toepasbaar zijn in de zwem- en bewegings(therapie) lessen.
De inhoud zal door middel van hoorcolleges, video-analyses, demonstraties en praktijk orden overgebracht

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie?
wave upper

Heb je een vraag of wil je meer weten over het Biljoenbad? Neem contact met ons op!