Over ons

IMG 7074 300

Water is een bron van energie. Beweeg lekker in ons bad, voel je vrij en laad jezelf weer helemaal op. Het geeft power aan lichaam en geest. Dus kom leren zwemmen, revalideren, fit worden, ontspannen of spieren trainen.

Onderdeel van Sport in Rheden

Het Biljoenbad wordt beheerd door Sport in Rheden, onderdeel van gemeente Rheden. Sport in Rheden voert het sportbeleid uit in de gemeente. We faciliteren sporters en sportaanbieders in binnen- en buitensportaccommodaties en zwembaden. We beheren, verhuren en exploiteren deze sportaccommodaties

Missie en visie Sport in Rheden

Wij leveren een bijdrage aan het geluk in onze samenleving. Sport in Rheden, een betrouwbare en slagvaardige partner!

Wat doet Sport in Rheden?

  • Sportstimulering: in opdracht van de gemeente stimuleert Sport in Rheden een actieve leefstijl onder alle inwoners in de gemeente Rheden.
  • Zwembaden: beheer & exploitatie Biljoenbad Velp en Openluchtbad Rheden
  • Binnensport: beheer & exploitatie sporthallen (3), gymzalen (4), overige (sport) ruimten (danszalen, budo/judo zaal, fysioruimte)
  • Buitensport: beheer & exploitatie sportparken (6)
IMG 7010 300

Veiligheid en hygiëne

Veiligheid en hygiëne staan bij het Biljoenbad hoog in het vaandel. Daarom houden we rekening met:

Rolstoeltoegankelijk

Het Biljoenbad is voor iedereen toegankelijk. Ook als je rolstoelafhankelijk bent. Ons activiteitenbad en wedstrijdbad zijn uitgerust met een beweegbare bodem. In het activiteitenbad kun je gebruik maken van een tillift.

Veiligheid voorop

Op zichtbare en onzichtbare manieren hebben we het Biljoenbad zo veilig mogelijk gemaakt. Zo houden deskundige toezichthouders met uitgebreide veiligheids- en zwemdiploma’s en EHBO-kennis constant toezicht op de verschillende baden. Daarnaast bezitten werknemers in dienst van Sport in Rheden een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Hygiëne

Ons badwater wordt continu ververst, gefilterd en gedesinfecteerd door een zoutelektrolyse-installatie. Hierdoor hoeven wij geen chloorproducten aan ons water toe te voegen. De zoutelektrolyse splitst keukenzout (NaCL) in natrium (zout) en chloor. Dit zorgt voor de desinfectie.

Keurmerk veilig en schoon

Na de opening vragen we het keurmerk Veilig en Schoon aan. We voldoen namelijk aan alle voorschriften en kwaliteitseisen voor hygiëne en veiligheid.

Zo voldoen we aan:

  • Het zwembad voldoet aan de eisen van de Wet Hygiëne en Veiligheid
  • Badinrichtingen en Zwemgelegenheden (WHVBZ);
  • Het zwembad voldoet aan de regels en voorschriften ten aanzien van brandveiligheid;
  • Het zwembad beschikt over een calamiteiten- en ontruimingsplan;
  • Het zwembad beschikt over een toezichtplan.

Huis- en gedragsregels

Sport in Rheden wil dat iedereen die komt zwemmen een leuke tijd heeft en zich veilig voelt. Daarom zijn er een aantal huisregels.

Huis- en gedragsregels Biljoenbad

Keyvisual Sportbedrijf Rheden - Man en vrouw trainen in de sportschool
wave upper

Heb je een vraag of wil je meer weten over het Biljoenbad? Neem contact met ons op!